Eerder gestelde vragen

Voor ons zijn curry's dagelijkse kost, maar voor jou is veel nog nieuw. Logisch dat je misschien nog met wat vragen zit. Kijk vooral hier of anderen je al voorgingen.


Waarmee kunnen wij je helpen?

Currypakketjes: Ik heb wat kokosmelk over. Kan ik daar nog iets mee?

Jazeker!

Kokosmelk kun je geopend maar een paar dagen bewaren in de koelkast. Vaak heb je ook wel wat rijst over. Als je de overgebleven kokosmelk door de rijst doet en er een beetje (palm)suiker aan toevoegt, heb je een zalig toetje. Als je er ook nog wat verse mango aan toevoegt, is het helmaal feest!

Currypakketjes: hoe lang houdbaar?

Onze currypakketjes zijn home made en verser dan vers, zonder toevoegingen. Logisch dat je je afvraagt hoe lang je ze kunt gebruiken.

Het korte antwoord:

We maken gebruik van een professionele vacumeermachine voor het verpakken van de currypasta's. Deze zijn gegarandeerd 14 dagen houdbaar in de koelkast. Voor de verse toegevoegde kruiden, zijn we afhankelijk van de natuur. Zie ook het uitgebreide antwoord hieronder.

De rijst en noten hebben hun eigen houdbaarheidsdatum. Hierbij zijn we afhankelijk van de leverancier.

Alle houdbaarheidsdatums staan uiteraard aangegeven op de afzonderlijke verpakkingen.

Het uitgebreide antwoord (het verschilt iets per pakketje):

De Zoete Pindacurry bevat een stengel vers citroengras en vers limoenblad. Dat blijft in de koelkast wel een kleine twee weken goed. De currypasta is ook vers en blijft eveneens minimaal twee weken vers. Overigens gebruik ik de currypasta zelf ook na anderhalve maand nog gerust uit de koelkast, maar ik zet dat niet op de verpakking. De kruiden en currypasta zijn ook in te vriezen en dan zijn ze minimaal 3 maanden houdbaar.

De Groene Curry bevat verse Thaise basilicum en deze loopt, hoewel vacuüm verpakt, wel wat sneller terug in kwaliteit. Denk aan maximaal één tot anderhalve week. Ik adviseer dan ook altijd (uitgaande van een combipakketje) dat je de groene curry eerst maakt. De currypasta zelf laat zich prima invriezen, de Thaise basilicum in principe ook, maar deze loopt dan wel wat terug in smaak en aroma.

Mocht je het cadeau willen geven, dan kun je ook overwegen om een cadeaubon in een doosje te laten bezorgen. De ontvanger kan dan zelf bepalen wanneer het besteld en gebruikt wordt.